fbpx

BORDERLINE KİŞİLİK ÖRGÜTLENMESİ EĞİTİMİ
VAKA ANALİZİ İLE PSİKODİAGNOSTİK DEĞERLENDİRME, KLİNİK GÖRÜNGÜ VE MÜDAHALE (EĞİTİM TAMAMLANMIŞTIR)


BORDERLINE KİŞİLİK YAPILANMASI EĞİTİMİ

ÖN BİLGİ

Giunti Psychometrics Türkiye tarafından düzenlenen Vaka Analizi ile Borderline Kişilik Örgütlenmesi: Klinik Görüngü, Psikodiagnostik Değerlendirme ve Müdahale Eğitimi, Prof. Dr. Meral ÇULHA, Dr. Pervin Sevda BIKMAZ ve Dr. Öğr. Üyesi Hakan DUMAN tarafından verilmektedir. Eğitim programı; DSM-5 kriterleri, psikodinamik ve psikanalitik yaklaşım, ölçme araçları, görüşme odasından klinik gözlemler ve görüngülerin bütünleştirilmesiyle çok yönlü bir yaklaşım benimsenerek oluşturulmuştur.

Bu eğitimde; vaka analizleri üzerinden kişilik bozuklukları ve bu kişilik bozukluklarına eşlik eden yeme bozukluğu, alkol bağımlılığı olguları; vaka formülasyonu, psikodiagnostik değerlendirme, tedavi planlaması ve müdahale yöntemleri çerçevesinde ele alınacaktır. Vakalar, psikopatolojik ve tanısal değerlendirme açısından ele alınarak analiz edilecektir. Kişilik bozukluklarında klinik özellikler, tanı hipotezleri, vaka formülasyonu ve tedavi planlaması üzerinde durulacaktır.

Vaka formülasyonları, değerlendirme süreci, müdahale yöntemleri ve tedavi planlaması çok yönlü bir yaklaşım ile sunulacaktır. Eğitimin, klinik alanda en çok kullanılan Rorschach ve MMPI-2 testleri ile zengin bir tartışma alanı açması hedeflenmektedir.

Giunti Psychometrics Türkiye olarak sizlere sunduğumuz eğitimler ile psikoterapi ve psikolojik ölçme ve değerlendirme becerilerinizi güçlendirmek, mesleki gelişiminize katkıda bulunmak ve birlikte düşünmek dileklerimizle.

Giunti Psychometrics Türkiye

Ön Başvuru Formu

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

PROGRAM

1.GÜN: 12 KASIM 2022

10.00-13.00

Borderline ve Narsisistik Kişilik Bozuklukları:

Klinik Özellikler, Psikodinamik Tanı Rehberi ve DSM-5'e Göre Tanısal Hipotezler, Görüşme Odasından Notlar

14.00-16.00

Psikodiagnostik Değerlendirme:

MMPI-2 ve Rorschach Testleri ile Klinik Değerlendirme ve Karşılaştırmalı Profil Yorumlama

Tartışma: Vaka Analizi

2.GÜN: 13 KASIM 2022

10.00-13.00

Vaka Analizi I : Borderline Kişilik Bozukluğu (Ağır Çözülme Belirtileri /Alkol Bağımlılığı ile Süregiden)

Anamnez, Tanısal Değerlendirme, Vaka Formülasyonu

Tedavi Planlanması, Sonuç ve Değerlendirme

Vaka Analizi II : Narsisistik Kişilik Bozukluğu (Yeme Bozukluğu ile Süregiden Yüksek Düzeyli Borderline Örgütlenme)

Anamnez, Tanısal Değerlendirme, Vaka Formülasyonu

Tedavi Planlanması, Sonuç ve Değerlendirme

14.00-16.00

Vaka Analizi III: Narsisistik Kişilik Bozukluğu - Düşük Düzeyli Borderline Örgütlenme (Malignant Narsisistik Kişilik Bozukluğu)

Anamnez, Tanısal Değerlendirme, Vaka Formülasyonu

Tedavi Planlanması, Sonuç ve Değerlendirme

Tartışma

EĞİTİME KATILARAK:

Eğitim, yüz yüze ve Zoom platformu üzerinden online/canlı oturumlar şeklinde gerçekleşecektir.

Eğitimleri tamamladığınıza dair Giunti Psychometrics Türkiye onaylı sertifika alabilirsiniz.

Kimler Katılabilir:

Psikoloji, PDR lisans ve yüksek lisans programları mezunları, psikiyatristler, teorik ve klinik yeterliliklere sahip olan psikiyatri asistanları eğitime başvurabilirler.

Mesleğe yeni başlamış veya meslekte uzun süredir deneyim kazanmış psikoterapistlerin katılabileceği bir eğitimdir.

Tarih:

12-13 KASIM 2022

ÖDEME BİLGİLERİ

Ücret:

2950 TL

Hesap Bilgisi:

GARANTİ BANKASI 1. LEVENT TİCARİ ŞUBE

TR65 0006 2000 1860 0006 2955 70

GIUNTI PSYCHOMETRICS ADINA

Detaylı Bilgi:

Kayıt olmak ve bilgi almak için 0501 333 86 84 ve 0212 244 86 84 no'lu telefonlardan veya ebys@istanbulpsikolojiokulu.com mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

Eğitmenler

Prof. Dr. Meral ÇULHA

Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi, lisansüstü eğitimlerini Hacettepe Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesinde tamamlayan Çulha, eğitim ve mesleki yaşamının önemli bir bölümünü ABD’de geçirmiştir. 1983-1987 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev aldıktan sonra 1987’de ABD’ye geri dönerek Iowa Üniversitesinde öğrenci danışmanlığı merkezinde çalışmıştır. Akabinde Koç Üniversitesinde öğrenci dekanlığı, Sabancı Üniversitesinde danışmanlık ünitesinin kurulma aşamasında danışmanlık yapmıştır; Boğaziçi ve Haliç Üniversitesinde öğretim üyeliği yapmıştır. Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI-2) güncel sürümünün Türkiye standardizasyonu ekibinde yer almaktadır. Halen Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Dr. Pervin Sevda BIKMAZ

1995 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Fizyoloji uzmanlığını 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Fizyoloji anabilim dalından aldı. 2004 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Hizmetleri Yönetimi yüksek lisans programını tamamladı. 2009 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olarak mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde psikiyatri uzmanlık eğitimi sırasında bir yıl ABD Arkansas Üniversitesi Tıp Fakültesinde Nöropsikiyatrik Bozukluklar alanında çalıştı.

Uzun yıllar Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanlığı görevini üstlenmiştir. İstanbul'da Okan Üniversitesinde İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapmış, doktora ve yüksek lisans programlarının başkanlığını yürütmüştür.. 2018-2019 yılları arasında Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesinde Başhekim Yardımcısı olarak çalışmıştır. Aynı zamanda Moodist Akademi Eğitim Direktörlüğü görevini yürütmüştür.

Halen Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul Arel Üniversitesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı Klinik Psikoloji yüksek lisans programında çeşitli dersler vermektedir. Klinik çalışmalarını İstanbul Psikoloji Okulu bünyesinde sürdürmektedir.

Dr. Hakan DUMAN

2007 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. Bir süre alanda çalıştıktan sonra 2012 yılında Haliç Üniversitesi’nde başladığı yüksek lisans eğitimini 2014 yılında Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Psikoz Araştırmaları Biriminde yürüttüğü şizofreni hasta ve hasta yakınlarının duygu dışavurum düzeyleri konulu tez çalışması ile tamamlamıştır. Arel Üniversitesinden Klinik Psikoloji Doktora derecesini almıştır ve eğitimini tamamlamıştır. Rorschach ve Projektif Testler Derneğinden Rorschach Testi ve Tematik Algı Testi eğitimlerini tamamlamıştır. 2014-2016 yılları arasında Denetleme Kurulu üyeliğini yaptığı Nöropsikoloji Derneğinden Nöropsikolojik Testler eğitimini almıştır. MMPI-1 ve MMPI-2 ile ilgili çalışmalar yapmıştır. Bİr dönem İstanbul Gedik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Halen İstanbul Gedik Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalında doktor öğretim üyesi ve Etil Kurul üyesi olarak görev yapmaktadır.

logo band colored@1X
© 2021, İstanbul Psikoloji Okulu