fbpx

ÇOCUKLAR İÇİN PSİKOLOJİ OKULU


ÇOCUKLAR İÇİN PSİKOLOJİ OKULU
YAZ KAMPI
PSİ 101

Değerli Anneler ve Babalar;

Bu yaz çocuklarınızın psikoloji biliminin ışığında zihinsel esnekliğine katkı sağlayacak, iç dünyalarını Sanat Terapisi, Oyun Terapisi, Zihin Kuramı teknik ve uygulamalarıyla besleyecek, ruhsal sağlamlıklarını arttıracak, özgüvenlerini tazeleyecek, empati becerilerine katkı sağlayacak, zorbalığa, strese karşı ruhsal dirençlerini geliştirecek özel hazırlanmış eğitim programımıza bekliyoruz.

Eğitim programımız alanda çalışan akademisyenler tarafından hazırlanan hedefe yönelik özel içeriği ile Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Çocuklarınızın sosyal, bilişsel gelişimlerine psikoloji biliminin temel ilke ve prensiplerini temel alarak katkı sağlamaya yönelik geliştirici ve önleyici bir eğitim modeli ile yaz tatilini verimli geçirmelerini öneriyoruz.

Sevgili çocuklar; Televizyonun, dijital gerçekliğin soğuk ve tek tarflı ilişkilenme biçiminden uzak, deneyimsel, etkileşimli ve eğlenceli bir kamp sizleri bekliyor.

“Çocukluk çağında hiçbir ihtiyaç babanın korumasına duyulan ihtiyaçtan daha güçlü değildir”

Sigmund Freud

“En kötü anne çocuğun beklentilerini boşa çıkartan annedir”

André Green

Saygılarımızla,
İstanbul Psikoloji Okulu
Eğitim Büro

01 yaz okulu

EĞİTİMİN AMACI VE İÇERİĞİ

Psikodrama ile Giriş ve Değerlendirme

Psikodrama duygu ve düşünceleri yansıtmak için kendi bedeni bir enstrüman olarak kullanmaya dayalı canlandırma ve hareket temelli kadim bir terapötik yöntemdir. Psikodrama ile ısınma ve tanışma aşamasında katılımcıların yaş gruplarına göre seçilmiş özel psikodrama oyunlarıyla çocukların birbirlerine ısınması, ortama adaptasyonlarının sağlanması ve güvenli bir şekilde ilişki kurabilmeleri sağlanır. Moderatör tarafında çocuklar gözlenerek, spontaniteleri, ilişki kurma becerileri, atılganlık düzeyleri, savunmaları genel olarak değerlendirilir ve çeşitli protagonist-antagonist roller belirlenir. Böylece çocuklar zorlandıkları konuları psikodrama teknikleriyle ele almış olurlar.

Zihinsel Esneklik ve Empati

Ötekinin ne düşündüğünü ne hissettiğini, kendi düşünce, inanç ve duygularının ötekinden farklı ve zaman zaman yanlış olabileceğini hesaba katmak sosyal biliş açısından oldukça önemli bir yetidir. Ayna nöronlar ve zihin kuramı çalışmalarından hareketle özel olarak hazırlanmış görsel, işitsel materyaller, hikayeler ve deneyimsel yaşantılarla çocukların kendi düşünce, inanç ve duygularını tanımaları, ötekinin düşünce inanç ve duygularını tanımaları, kendi zihinsel durumları ile ötekinin zihinsel durumlarını ayırt edebilmelerine yönelik çalışmalarla çocukların esnek düşünme ve sosyal becerilerini arttırmaları hedeflenir.

Oyun ve Gerçeklik

Ünlü psikanalist D. Winnicott; “insanın deneyimsel varoluşu oyun oynama üzerine inşa edilir” der ve oyunun gerçekliğin ta kendisi olduğunu ifade eder. Bu aşamada; özel olarak seçilmiş oyun terapisi uygulamaları ve materyalleriyle çocuklar çeşitli oyunlar oynar. Böylece bilinçdışı çatışmaları oynadıkları oyunlara yansır. Oyun terapisti tarafından uygun dönüştürücü müdahaleler yapılarak çocukların meşgul oldukları geçmiş ve şimdiki deneyimleri ele alınır.

Sanat ve Katarsis

Sanat terapisi kelimelerle ifade edilemeyen birçok duygu ve düşüncenin sembollerle, imajlarla, çizimle, renklerle ve çeşitli tekniklerle aktarılmasını sağlar. Bu aşamada çocuklar sanat terapistiyle beraber ruhsal coşkularını farklı materyaller ve yöntemlerle objelere yansıtıp, yaratım sürecinde oluşturdukları alana aktararak dışa vururlar. Böylece çocuklar içlerinde biriken bilinçdışı malzemeyi semboller aracılığıyla deşarj eder. Çocukların ürünleri uzman tarafından onlarla birlikte yorumlanır. Böylece söze dökme, sözelleştirme sağlanarak döngü tamamlanmış olur.

Özel Konular: Zorbalık, Örslenmeye Karşı Kendini Koruma, Öznel İyi Oluş ve Güveli Yer

Bu aşamada her çocuğun zaman zaman karşılaştığı ve üstesinden gelmekte zorlanabildiği yaşantılara karşı aşılanması hedeflenir. Bu durumlarda elinde bulundurabileceği en az bir enstrümanı etkin bir şekilde kullanma becerisi kazandırılması hedeflenir.

Final: Anne babalara geri bildirim ve kapanış etkinliği.

03 yaz okulu

EĞİTİM DETAYLARI

  • Tarih: 17-18-19-20 HAZİRAN 2019 ve 01-02-03-04 TEMMUZ 2019
  • Saat: 11:00-16:00
  • Yaş Grubu: 6-13 yaşları arası – yaş eşlemeli.
  • Yer: İstanbul Psikoloji Okulu/Nişantaşı/İstanbul
  • Ücret: 1.850 TL +KDV


Kayıt ve Ön Bilgi: Ön kayıt yaptırmak için kendinizi tanıtan ve çocuğunuzun yaş, cinsiyet, eğitim durumunu içeren bir mail atmanız gerekmektedir.

İletişim Bilgileri: Telefon: 0212 272 3434 – mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Adres: Teşvikiye Mah. Poyracık Sokak İlgen Apt. No:28 Kat:1 Daire 6-7 Nişantaşı/Şişli

Uzmanlar:

  • Dr. Öğretim Üyesi P. Sevda Bıkmaz
    İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri ihtisası, İstanbul Psikoloji Okulu Kurucusu, İstanbul Okan Üniversitesi Psikoloji A.B.D Lisansüstü Eğitim Koordinatörü, Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi

  • Prof. Dr. Arşaluys Kayır
    İstanbul Tıp Fakültesi Em. Öğretim Üyesi, Psikodramatist, CETAD Kurucu Üyesi, İstanbul Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji YL Programı Öğretim Üyesi

  • Uzm. Psikolog Hakan Duman
    Klinik Psikolog, İstanbul Psikoloji Okulu-Psikoterapist, İstanbul Gedik Üniversitesi Arş. Görevlisi

logo band colored@1X
© 2021, İstanbul Psikoloji Okulu